zorg/isoleercel euthanasie verboden, martelen blijkt te mogen

Vloekend, huilend en nog veel meer kom ik bij NOVA vandaan.

Onderwerp isoleercel. Dat valt onder de zorg. Zieke onschuldige mensen worden uren dagen maanden jaren in een isoleercel geplaatst, ze zeggen niet opgesloten,tja die woordkeus maakt het minder erg, ja zij vlieden niet maar wel als een enorme schaduw heen.
Euthanasie nog steeds verboden, maar martelen blijkt te mogen.

Ook mij is euthanasie geweigerd, alhoewel verschillende mensen vinden ( in de zorg) dat ik aan de critiria voldoe.
Ik word slechts in het kader van de bezuinigingen op mijn PGB gekort, ik heb zo mijn eigen isoleercel. Tonnen heb ik gekost en ga ik nog kosten, hoeveel goedkoper is dat spuitje , maar nee dat mag niet, dan hebben ze het opeens over ethiek en regelgeving, maar hoe zit dat met martelen. Ik herhaal de zin in uit onvermogen ,
euthanasie verboden ( of men is te laf) mensen opsluiten mishandelen , dat kan wel, ik zou zeggen daar is heel wat meer moed voor nodig, maar waarschijnlijk gaat het aan "de behandelaars"voorbij! Lobotomie en leukotomie mild hierbij vergeleken, beter een plant te zijn, dan een opgesloten denkend voelend mens.

Ja de woorden mens onterend vielen wel, maar het blijft gewoon bestaan. WAAR IS DE POLITIEK?

Bij elke dode in Uruzgan gaat de vlag half stok.DAAR IS DE POLITIEK, VRIJWILLIG ZIJN DE MENSEN ERHEEN GEGAAN EN DE DOOD MILDER DAN DE ISOLEERCEL.

Advertenties

8 Reacties op “zorg/isoleercel euthanasie verboden, martelen blijkt te mogen

 1. Lieverd, al wat je geschreven hebt is waar, waarom kunnen ze jou dat ene spuitje niet geven.
  Ik vraag gewoon aan de mensen die dit niet willen inzien , willen die even ruilen met jouw ziekte
  al was het maar 5 minuten, misschien begrijpen ze dan van achter hun bureau wat echt ziek zijn is. Je voldoet aan alle punten die door gespecialiseerde dokters geschreven en gekent zijn
  Welke rechten hebben zij om dat tegen te houden, hun politieke carriere dat telt en verder zien ze niet. Lieverd je weet dat ik zoveel van je hou , maar ik weet ook hoeveel je afziet en hoe sterk je bent dit alles te verdragen, je schrijft de mooiste gedichten maar je leven is een lijdensweg . Hoe kunnen we dat aan de politiekers hun verstand brengen of hebben ze geen verstand enkel hun eigen ik telt.
  Lieverd een steunende kus van je vriendin Vif

  Like

 2. ik vind het vreselijk voor u ! ik vind als een mens zo ziek is en het leven geen meer waarde meer heeft. ze alle rechten hebben om hun leven te beeindigen.ik heb het al aantalle keren mee gemaakt in de zorg dat men hier voor koos.
  in twee situatie’s werd het toegestaan ….
  ik begrijp niet waarom men dat tegen houd , als je in een issoleercel zo als u beschrijft zit is het toch geen menswaardig bestaan meer. ik hoop voor u dat men die wet heel snel veranderd en ze mensen zelf laten beslissen of ze door willen gaan of stoppen…
  een dikke steunknuf boomer

  Like

 3. Beste Boomer,

  Heel erg bedankt, een hond heeft wat dat betreft in Nederland meer rechten.
  En nu terug naar het lijsttrekkersdebat , want ziek of niet ziek engagement blijft, daarom vergissen mensen zich vaak in mij.

  Like

 4. Lieve Manja,

  Soms staan er sterren aan de hemel die de weg wijzen, zo’n ster heeft mij toevallig naar hier gebracht en ik lees hier met pijn in het hart jouw klacht en smeekbede. Ik ken en voel jouw pijnen niet maar weet wel dat het soms allemaal teveel kan zijn. We worden verondersteld ” redelijke wezens ” te zijn met een eigen denkvermogen en in staat om zelf beslissingen te nemen maar als het over het eigen leven gaat dan botsen we op een muur van verzet en onbegrip.. Al die mooie woorden rond euthanasie en alle beloften of voorzorgen volstaan niet als je zelf die stap wil zetten. Twee jaar terug heb ik de strijd van ons ma meegemaakt.Ze had een toestemmingspapier voor euthanasie al 3 jaar op zak maar toen de beslissing moest vallen heeft men hemel en aarde bewogen om het niet te moeten doen en alles onder de mom van…Ja van wat? Ik heb de instanties van het ziekenhuis op alle mogelijke manieren aangesproken, mij kwaad gemaakt, gesmeekt samen mat ons ma die enorm veel pijn had, maar het is niet gebeurd. Sindsdien geloof ik al die mooie beloftes en woorden van onze politiekers niet meer en ik begrijp jouw woede en frustatie. Ik kan je niet uit je ” isoleercel” verlossen maar misschien wel een straaltje vriendschap doorsturen en hopen dat het jou steun geeft. Een heel gemeende knuffel. Nancy ( Natoken)

  Like

 5. Hartverscheurend en niet te begrijpen dat dit in Nederland kan, trouwens zoals het op straat zetten van vluchtelingkinderen.Hypocriet en fundamentalistisch (wat beteft de euthanasie). Maar de kosten vind ik geen argument; het tegenstrijdige van de huidige politiek is dat men wel een hoog eigen risico wil invoeren, wat mensenlevens zal kosten! (Om de kosten te drukken.) Als ik dus op die partijen stem ben ik daar ook verantwoordelijk voor. Alleen de SP is daar tegen.
  Pieter

  Pieter, ik heb je reactie hierheen verplaatst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.