geschokt door de mening van Job Cohen inzake de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta bij de kroning van Willem Alexander,

Geachte mijnheer Cohen,
 
Het leek me twijfelachtig dat de mail die ik aan Nova stuurde u zou bereiken, daarom probeer ik het nogmaals langs deze weg.

In het verleden heb ik met u een correspondentie gehad over het dragen van een keppeltje bij de Auschwitz herdenking,(misschien weet u dat nog) wederom geeft u aan zich geen eventueel Joodse premier te voelen, dat doet mij deugd . Wel hecht u terecht zeer aan het in stand houden van de dodenherdenking aangaande WOII en alles wat daarmee samenhangt. Hoe blij was ik met uw kandidatuur. Nu vanavond diep, diep,diep geschokt. Komt u er in godsnaam ( ook al bestaat god niet) in het openbaar op terug, dat de vader van Maxima oftewel de zeer foute Jorge Zorreguieta wel bij de kroning van Willem Alexander aanwezig zou kunnen zijn( weliswaar met een kleine rol). Nee, mijnheer Cohen dat is geen kleine rol, dat is een statement. De schaal iets kleiner misschien, maar wat er in Argentinië gebeurd is, mag net zomin vergeten worden als WOII. Hoe is dit mogelijk, u krijgt uw "strot" uit de tijd verstrijkt, de tijd na WO II is nog veel meer verstreken. U zal er niet van wakker liggen, maar als u hier niet heel snel en heel duidelijk op terugkomt, gaat daar mijn stem op u en de Pv.d.A geschokt en diep ontgoocheld.
Zo geschokt dat ik af en toe geen parlementaire taal heb gebruikt, terwijl ik hoog in het vaandel heb ook bij meningsverschillen, beschaafde taal te blijven gebruiken.
Liesbeth den Uyl zou zich omdraaien in haar graf( en zij was niet eens slachtoffer maar een bevlogen en betrokken vrouw) en zij niet alleen. Ik hoop dat heel veel van deze geschokte reacties hebt gekregen en daar van schrikt.
U noemt nog dat in een echte democratie geen koningshuis past, op dat punt zijn we het dan wel eens.
Dan hebben we toch een monarchie en dan gedoogt u foute familie! Wat voor signaal geeft u hiermee af!
Misschien is uw blik vertroebeld doordat u deze mensen persoonlijk hebt leren kennen, hiermee doelende op Willem Alexander zijn moeder en zijn vrouw, hopelijk niet de omstreden figuur himself.
Ps. De heer Bouters hoort naar uw idee in de gevangenis, daar is hij dan wel officieel toe veroordeeeld en mijnheer Zorreguieta niet, maar ook hij hoort daar.
Ik hoop dat u deze mail ontvangt. Ik hoop ook op een reactie, in volle besef van de omvang van uw agenda.
Ik heb dit stukje op mijn weblog gezet, dus u kunt mij persoonlijk mailen of op dit weblog,dan nemen er meer mensen kennis van.
Ieder mens maakt fouten en wat er was misgegaan voor gisteravond heb ik u absoluut niet aangerekend,maar dit is een principiële kwestie.
 
Vriendelijke groet
Manja Croiset

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.