mijn nieuwste hulp is lid van een "studenten"corps

Mijn nieuwste hulp is lid van een dispuut. Ik vraag naar de ontgroening en zeg dat ik het verafschuw, graag gestudeerd, maar ik zou nooit lid geworden zijn van een studentenvereniging.

O, zegt ze, de ontgroening was mild, geen psychische vernedering, alleen fysieke inspanning. Ik: ook dat kan vernederend zijn. Ik vind voor iemand buigen al een vernedering of dat ouweltje op je tong al knielend.
Ze vertelt, we sliepen net na een vermoeiende dag en werden gewekt met heel veel lawaai van potten en pannen ( nu vind ik dat al erg. Slaapdeprivatie is tegenwoordig erkend als marteling) en dan… we moesten "alleen maar" 4 uur in een bos staan. Geen idee heeft ze mijn hart slaat over. IK kwam meteen op een appèlplaats terecht, ze heeft er bij nader inzien begrip voor. Maar de hele geschiedenis vind ik nog al blasé en ze moeten liederen in het Latijn zingen, ze heeft n.b alleen maar HAVO of was het zelfs maar MAVO toen MBO en daarna HBO.

Manja, Manja wat een dédain. Een beetje respect voor haar doorzettingsvermogen!

Zij lid van "een dispuut"en vindt , dat ik dure woorden gebruik, nee dat is voor mij GEWONE SPREEKTAAL!

Maar er was veel meer ellende vandaag, maar dat leent zich aangaande de privacy van een ander niet om hier te ventileren.

Maar ik ben ziek, heel ziek. Fysiek en psychisch en weer twee dagen alleen voor de boeg door onderbezetting en ziekte.En afhankelijk van mensen van wie ik dat niet wil zijn.

God ik trek het niet.

0 Reacties op “mijn nieuwste hulp is lid van een "studenten"corps

  1. Lieve Manja,
    Het werd tijd dat ik weer eens langskwam om bij te lezen. Ik zie dat je het voor het moment weer moeilijk hebt zowel fysisch als psychisch en je er alleen voor staat. Het klinkt zeker als een cliché als ik zeg volhouden meid maar het is gemeend en daarom stuur ik jou een welgemeende warme knuffel.Nancy ( Natoken)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.