Drogredenatie. Job Cohen

Job Cohen, jochie; je zit er naast. Je schiet door, in je oprechte wens tot rechtvaardigheid.

Hij beweert, dat de situatie van de moslims in Nederland vergelijkbaar is, met die van de Joden in de jaren dertig ( met nadruk dertig en niet veertig). Dat staafde hij met, mijn moeder voelde zich niet joods ( mijn familie ook niet ) en werd Joods gemaakt door de omstandigheden.

Ik wil niet zeggen, dat Moslims te allen tijde goed worden behandeld, maar moslims zijn moslims en die geloven. Als hij nu beweerd had Arabieren, dan kan je het eens of oneens zijn, maar niet alle joden zijn gelovig en alle moslims wel ( in vele gradaties).

Inderdaad wordt er her en der gesproken over kut Marokkantjes, het moge duidelijk zijn, dat dat gaat over een groep "klierende"hang jongeren,die de boel verzieken!

Ik ben van mening / durf te beweren ( ik wil niet generaliseren), dat de Joden in Amsterdam momenteel meer gevaar lopen dan de moslims en dat de moslims ( een groepering daarvan althans) dat gevaar zijn. En de joden niet voor de moslims.

Joden doen niet aan zending en de wens van moslims is toch wel dat andere bevolkingsgroepen ook hun godsdienst aanhangen. 

Zeker is er het conflict in het midden oosten, maar die zwarte Piet naar Israel is soms terecht, maar wordt ook te vaak uitgedeeld.

Neem nu de voetbalrellen in Jordanië vorige week. Palestijnen ( uit vluchtelingen kampen) na het winnen van een voetbalwedstrijd in elkaar getrimd door andere Jordaniërs.

Verder zou het Palestijnse probleem niet bestaan of op zijn minst kleiner zijn, als die welkom waren bij hun zgn. vrienden in alle Arabische staten ( en een ruimte), maar nee daar worden ze slecht behandeld, maar diezelfde landen, bevoorraden wel de Palestijnen in Israël in hun strijd tegen de joodse Israëli's.

Dit stukje is wat chaotisch en gaat een beetje uit als een nachtkaars, maar nog tijd genoeg om er aan te schaven.

Pieter kom maar op met je reactie, ik weet dat jij er anders over denkt!

Mijn moeder was het onmiddellijk met mij eens, mijn vader eerst met Cohen, maar na mijn argumenten ging hij er nog eens op "kauwen"!

Ps nog een ander aspect, ik haat kerkklokken , zo ook minaretten, volgens mij geeft een synagoge geen enkele geluidsoverlast!

0 Reacties op “Drogredenatie. Job Cohen

 1. Chaotisch valt nogal mee, Manja!
  Een goed statement genuanceerd en waar. Ben benieuwd of je een reactie van Cohen krijgt.
  Zou leuk zoals op je andere brieven en je boek.
  Carlijn

  Like

 2. Het probleem is onderhand zo ingewikkeld geworden dat een wat langer stuk erover al gauw tot tegenstrijdighedem leidt. Ik denk dat dit complex van problemen in stukjes moet worden geknipt en dat we er dan een paar principes op los moeten laten. Criminaliteit scheiden van geloof, nooit generaliseren, de oorlog en de nazi’s er niet te snel bijhalen, enz. Ik heb een hartgrondige hekel aan Wilders en zijn club, hij is slecht voor Nederland maar Cohen spelt hem nu in de kaart omdat hij overdrijft. Wilders is een chaoot omdat hij niet nuanceert en mensen discrimineert door zijn woordgebruik en gekke plannen. Maar dan ben je nog geen nazi. Trouwens in het dictee ging Tommy Wierenga ook vrij ver in zijn veroordeling want hij haalde er ook de oorlog bij. (ik had trouwens maar 17 fouten).
  Hg. Pieter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.